Tuesday, July 20, 2010

CeRiTa LaWaK..

Bukak fesbuk..terjumpa artikel kat page seseorg..so..I copy n paste je..nk share ngn reader I..*eh..I ada reader ker?..
--------------------------------------------

Al-kisah terdapat 3 orang sahabat karib iaitu Amat, Abu dan Budin. Mereka pergi berkelah di suatu hutan yang jarang ade orang nak g sane. Tujuan mereka bertiga adalah untuk mencari benda pelik dalam dunia. Dengan tidak di duga, mereka ternampak golongan orang asli sedang memburu untuk makan. Tanpa diduga mereka di kepung oleh sekumpulan orang asli.
Mereka kemudiannya ditangkap oleh sekumpulan orang asli yang merupakan cannibal. Sewaktu dihadapkan ke ketua puak cannibal, ketua puak mengatakan mereka tidak akan dijadikan sup dan dimakan jika mereka lepas ujian yang akan diberikan. Mereka dikehendaki pergi ke dalam hutan dan mencari 10 buah yang sama jenis. Lalu mereka pun pergi la ke dalam hutan bersama2 beberapa orang asli yang akan mempastikan mereka takkan lari.

Amat kembali dan membawa 10 biji buah epal. Ketua puak cannibal itu kemudiannya berkata, "Kamu dikehendaki menyumbat kesemua buah2 tersebut kedalam lubang bontot kamu tanpa sebarang ekspressi diwajah kamu atau kamu akan dimakan!". Maka bermulalah sesi menyumbat buah epal ke dalam lubang bontot Amat, SATU!!! jerit semua orang-orang asli. Belum sempat epal kedua disumbat, Amat sudah menjerit kesakitan, lalu Amat diikat dan diletak dalam kawah besar untuk direbus jadi sup.

Abu pula kembali membawa 10 biji anggur. Ketua puak menerangkan perkara yang sama kepada Abu. Abu merasa takdelah susah mana. Dari jauh Amat mendengar orang-orang asli menjerit SATU!!! DUA!!!! TIGA!!! EMPAT!!! LIMA!!! ENAM!!! TUJUH!!! LAPAN!!!!, tiba-tiba Amat terdengar Abu ketawa terbahak-bahak. Beberapa minit kemudian Abu diletakkan bersebelahan Amat dalam kawah besar.

"Weiii yang ko gelak apehal???... Ko dah nak lepas tadi dah!!" bentak Amat. Abu jawab "takleh tahanlah beb... Tengah aku relax2 sumbat anggur tiba2 Budin balik bawak tembikai 10 bijik". .*sumber --> http://www.facebook.com/notes/rynn-rinry/baca-nie-lawak-gile/133560693347509

3 comments:

fabulous.farah said...

hahaha...lawok2

suziesanji said...

haha.. da pernah bace,tp still rase lawak. no-t, i link u to my blog

notty said...

magh : tulah..gelak2 aku baca...

suzie :..hehe..thanks..i pon dh link U fren..