Thursday, March 18, 2010

MaCaM RaYa PLaK!!

wah..nk share..apa aku buat petang smalam..dan hari ni dh dpt merasa hasilnya..bila ramai2 buat aktiviti ni kat atas pangkin bawah pokok..seronok..suasana tu rasa macam nk smbut raya..ehehe..dan aku dpt asah bakat..iaitu..anyam ketupat nasi (belah kelantan panggil)
buat apa anyam??..sbb esoknnya..mak I nk buat SOTO..nyam..nyam..delecious..
sila nikmati gmbr yg tak seberapa kualitinya dri hp murah I..ok..?


dh lama gila tak anyam..raya aritu pon tak buat..tukang makan aje..i baru duk anyam 1, mak i dh siap 2,3..jauh gila beza nisbah itu..

tadaaaa...!!! dah siap yg i buat..tipoo..tipoo..i siapkan sikit aje..

dh siap..apalagi..taruk beras dlm itu pny ketupat...yah..yah..susah part ni..=P


dh siap isi beras..rendam mereka dlm air..padan muka..biar lemas kamoo-kamoo semua..


dannn..pemenangnya...INI DIA...SOTO buatan sendiri!!!..yah..yah..amik pingat ni..ummuahh..wallaaa..sedap hingga menambah2..yg bulat2 tu namanye begedil (buruk tp sedap dimakan..ahaha)

ahaha..part2 yg lain..skip..lupa amik gmbr..sbbnya..kalu amik..nnti nk kena xplain detail apa itu..apa ini..malas..ahaha...tgh taip blog ni pon smbil duk makan soto yg ke mangkuk ke-3 tuk hari ini..tak payah masak nasi..

actually..selalunya time raya masak soto ni..ehe..every year pny raya..kalu tak soto..lontong..tp bukan sotong..ehe..

adiosss..tamat cerita..

2 comments:

AINA said...

Tie...sampai now ni aku tak dapat rase soto atak ya lagi....

notty said...

yeke na..meh dtg umah aku..aku buatkan..ahaha..well..mak aku yg buat..aku tolong2 aja...