Wednesday, June 23, 2010

SuaTu PRoSeS..

tadi pergi bank.settle perkara 'itu' buat masa sekarang..

aaahhh..jejaka bernama Tekanan sila jauhkan diri anda dari penulis blog ini..kerana blogger ini sudah menjadi kepunyaan seseorg bernama Bahagia..=P
...............................................................
encik?...saya..bla..bla..bla...mcm mana nk byar ni...guna borang mana yer...
.
.
.
.
....3 minit kemudian...
staff bank:..dulu blaja mana?

=uni kat melaka

staff bank : brapa CGPA ?

=..(sekian..sekiann)..

staff bank :..oo..kalu nk mintak kerja kat bank..kena 3.5 and above..kalu tak susah cket...amik ape?

=sains komputer..

staff bank:..ooo...bank high standard..tak amik sesuka hati jerr..

=hurmm..yelah..rasanya tak kutt..yg penting skill tu..ada gak yg pointer tinggi..tp skill kurg..susah jugak..sbbnya..kawan saya ada gak keje kat bank ini cwngan kat KL..tp cgpa tak smpai 3.5 gakla rasanya..

staff bank:..tengok plak jwtan apa..jaga kaunter kutt

=taklah..PEGAWAI IT..lepasan DEGREE GAK..

staff bank:..oo..(dahi kerut seribu, mulut muncung..tanda muka tak percaya la tuu)

=yelah INCIK..urusan saya dah selesai..terima kasih..Assalamualaikum..
(dlm hati..aku pegi kaunter pertanyaan ni..nk tnye psl nk isi borang ni..bukan nk kena interview..huh!)
................................................................

bila berlainan jantina berurusan..selalunya prosess amik masa lama berbanding sediakala..SEKIAN.

6 comments:

nowa said...

eee poyo gila ok org keje bank tu!
DUH!

dilla said...

kbykan keje bank salu camtu.. ak tak ckp sume, tp sesetgh..segelintir.

tak baik arr.. itu dk kira diskriminasi CGPA.. belom tebiu lg.. dh tolak idup2.. toet tulll

AINA said...

hahahaha...poyo nye la hai....kenape ko tak ckp je cgpa ko 3.5 - 4.00...pastu bile org bank tu soh ko apply bank..ko ckp je "Erm, takpelah..time Kaseh je lah....saye dah dpt offer yang lebih baik... dpt keje kat UK "
kahkahkahakhakah.....ooooopsssss....

notty said...

nora :mmg sgt poyo...menccii org tu..

dilla :..kan..ilang keinginan aku nk keje bankk..huh!

aina:..wah.over the sea yaa..kih3

F A R Y N said...

which bank n staff tu kat kaunter or front desk?kalau takat dok branch,tak payah berlagak la..

haishhh....

notty said...

hye faryn!...tak sngka awk tnggal jejak gak kat komen ni..sy suke baca blog awk..:)..tp selalunya jadi silent reader ajelah..